Jar je najdôležitejšie obdobie v roku. Je nielen obdobím kedy sa začína prebúdzať príroda ale aj my sami. Preto je vhodné začať detoxikáciou pečene hneď ako Vám to čas dovolí. Detoxikácia pečene ale nie je len povedať si, že si týždeň či dva nedám nejaký alkoholický nápoj. Je potrebné pre to aj niečo spraviť. Detoxikácia pečene môže byť rôzna. Niektorí si ju robia bylinkami iní zase vhodnými potravinami. Jednu takú som vyskúšala aj ja. Ideálnymi potravinami sú olivový olej a citrónová šťava. Olivový olej ale môžeme nahradiť slnečnicovým či repkovým a ak nemáme po ruke citróny, môžeme siahnuť napríklad po kyseline citrónovej alebo v ľudskej reči citordeku, prípadne to môžu byť brusnice či egreše. Dôležité je dať si ľahké raňajky a piť šťavu z repy zmiešanou so šťavou z jabĺk. Následne si dajte obed a na oblasť pečene si priložte termofor alebo iné suché teplo a nechajte si vyhrievať pečeň až do večera. Potom si pripravte roztok oleja s citrónom a zohrejte ho na 30 až 35 stupňov. Vypite dva dúšky roztoku a následne ho zapite šťavou. Takto sa to opakuje niekoľko krát. Je to účinná očista nášho organizmu.